Nå längre med konkreta mål

Nytt år, nya mål. Det hör till sin plats och enligt traditionen att inför ett nytt år reflektera över det gångna året, och vad du skulle vilja uppnå under det nya året.

Att sätta mål är bara en del av målarbetet. Lika viktigt är det att konkretisera och förstå bakomliggande drivkrafter så att det sedan blir lättare att prioritera och välja just det specifika målet. Dessutom, är det viktigt att synliggöra vägen till målet genom konkreta delmål som ökar förutsättningarna och motivationen att klara målet.

Grunden för att sätta mål är bland annat att titta på vilka motivationsfaktorer som ligger bakom målet. Är det yttre eller inre motivationsfaktorer så som materiella ting eller psykologiska faktorer så som din inre förmåga och värderingar som färgar ditt beteende.

Definitionen av motivation, är en psykologisk term för de faktorer hos individen som väcker, formar och riktar beteendet mot olika mål. (Nationalencyklopedin)

Några tips på att sätta mål och nå längre

  • Definiera och konkretisera mål (stora som små)
  • Dela upp målen i privat, (personligt, hälsa, familj, etc) samt jobb
  • Definiera varför det är viktigt och vilka andra bieffekter det kan generera
  • Inventera dina förutsättningar för att nå målet och inventera vad du behöver för stöd för att nå målet (personer, resurser, etc)
  • Bryt upp målet i mindre delar och fokusera på både VAD och HUR
  • Använd SMART-modellen för målet (specifikt, mätbart, attraktivt, relevant, tidsbestämt)
  • Begränsa dina mål och fokusera på ett i taget
  • Skapa goda och bra nyckelvanor i vardagen för att nå målet
  • Var optimistisk

Sumeto hjälper dig att skapa konkreta och effektiva mål och vanor för att nå ett hållbart och lönsamt företagande. Ditt mål är vårt fokus.

Du kanske även gillar

Krishantering

Coronaviruset, Covid-19, är idagsläget den mest omtalade kris som världen står inför att hantera. Vilka utmaningar skapar Covid-19 för företag, chefer och medarbetare och hur

Läs mer »

Skapa bättre förutsättningar till framgång

Businessguiden

Ett framgångsrikt företagande kräver rätt förutsättningar, målmedvetenhet och engagemang. Här har vi tagit fram en guide för dig som är intresserad av att skapa bättre förutsättningar till ett framgångsrikt och hållbart företagande.

Implementeringsguiden

En lyckad implementering av nya arbetssätt, rutiner, system med mera kräver rätt förutsättningar och ett bra implementeringsarbete. Här har vi tagit fram en guide för dig som är intresserad av att skapa bättre förutsättningar till en framgångsrik implementering.

Lyckas bättre med implementering

Alla våra inlägg

Gränslöst arbete

Att arbeta på distans har nog för många blivit allt från det nya okända till den nya vardagen. Distansarbete har många för- och nackdelar som

Läs mer »

Återhämtning

Våren har minst sagt varit en utmanande tid med många stressfaktorer att hantera och för många en vardag att vänja sig vid. Nu närmar sig

Läs mer »

Krishantering

Coronaviruset, Covid-19, är idagsläget den mest omtalade kris som världen står inför att hantera. Vilka utmaningar skapar Covid-19 för företag, chefer och medarbetare och hur

Läs mer »
Inga fler inlägg att visa

Tack för visat intresse! Vi hoppas du får en fortsatt härlig dag och vi vill även passa på att hälsa dig välkommen att kontakta oss för att se hur vi kan hjälpa dig ytterligare.

Hej!

Vad kul att du vill komma i kontakt med oss! Vi tror på det personliga samtalet och goda relationer. Du är välkommen att lämna dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss för att ta nästa steg tillsammans.

Jag är intresserad av:

Hämta Businessguiden

Vad kul att du är intresserad av vår Businessguide! Fyll i dina uppgifter så skickar vi den till dig.

Businessguiden

Hämta Implementeringsguiden

Vad kul att du är intresserad av vår implementeringsguide! Fyll i dina uppgifter så skickar vi den till dig.

Implementeringsguiden

Tack!

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer inom kort.

SUMETO

Tack!

Vi skickar Businessguiden till din e-postadress inom ett par minuter.

Businessguiden

Tack!

Vi skickar Implementeringsguiden till din e-postadress inom ett par minuter.

Implementeringsguiden