Öka din prestation med rätt fokus och mindset

Svenska läkaren och hjärnforskaren, Katarina Gospic, har gjort världsomvälvande upptäckter om hur vår hjärna funkar. Hon betonar vikten att bättre förstå vårt egna och andras beteende baserat på hjärnfunktionerna och hur de påverkar oss samt att även ta hänsyn till människors livshistoria för att förstå vårt beteende.

Med ökad medvetenhet och kunskap om hjärnan, kan vi jobba bättre strategiskt, strukturerat och praktiskt i att skapa bättre förutsättningar i ledarskap, arbetsmiljö, kompetensutveckling, teamwork och därmed öka vår prestation.

Katarina uppger forskningsresultat om motivation och prestation som kan ses som överraskande och allvarliga, då resultaten visar att medarbetare såväl i världen som i Sverige visar att:

  • 75% är omotiverade och längtar till fikapauser, helgen och ledigheter
  • 10% är sk ”distroyers” som fokuserar på att motarbeta såväl arbete som ledarskapet
  • 15% är motiverade, stimulerade och längtar till att gå till jobbet

Frågan är vad gör vi med denna insikt? Vilka strategier och fokus kan vi utveckla för att förbättra förutsättningarna till ökad arbetsglädje, motivation och prestation?

”Alla vill ha förändring men ingen vill förändras” – ett gammalt uttryck som säger en hel del om hur vår hjärna faktiskt funkar. Vår över 40 000 år gamla hjärna är byggd till att skydda oss från nya saker, saker som är svåra och jobbiga. Detta är en grundläggande faktor som påverkar vårt mindset, förändringsförmåga och prestation vid utmanande och nya situationer. Med denna kunskap kan vi förhoppningsvis ha bättre förståelse för de utmaningar och svårigheter som kan uppstå kopplat till den biologiska grundinställningarna i hjärnan. Dessutom, vi bör därför ta mer hänsyn till att fokusera på att ta fram tydliga strategier för att underlätta till att möta förändringar och utveckling för att nå sin fulla potential i prestationen.

Dessutom, vår hjärna har lätt att bli distraherad i vardagen vilket också påverkar vår effektivitet och prestation.

Här kommer några punkter att ta hänsyn till och tips på hur du skulle kunna arbeta för att öka prestation, arbetsglädje och framgång:

  • Definiera vad som är god arbetsmiljö för er och prioritera ett aktivt och tydligt arbetsmiljöarbete
  • Tydliggör medarbetares arbetsuppgifter och ta fram tydliga instruktioner
  • Kommunicera och skapa tydliga mål och syfte
  • Arbeta aktivt för att underlätta och förenkla arbete i vardagen genom tydliga strukturer, rutiner och verktyg
  • Tydlig kompetensutvecklingsplan för att bibehålla och/eller utveckla ny kompetens
  • Ge konkret och kontinuerlig feedback och coachning i vardagen

Människan i centrum, är en av våra värderingar på Sumeto. Vi tror på vikten att skapa rätt förutsättningar i alla led i en verksamhet för att på bästa sätt nå framgång.

Vill du öka prestation, arbetsglädje och framgång i din verksamhet? Ert mål är vårt fokus, så tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer hur vi hjälper andra att nå framgång i vardagen

Du kanske även gillar

Varför jobba strukturerat?

Vad betyder struktur och hur jobbar man strukturerat? Definitionen på ordet struktur är i allmän bemärkelse ”de inbördes relationer och sammanhang som råder mellan delarna

Läs mer »

Skapa bättre förutsättningar till framgång

Businessguiden

Ett framgångsrikt företagande kräver rätt förutsättningar, målmedvetenhet och engagemang. Här har vi tagit fram en guide för dig som är intresserad av att skapa bättre förutsättningar till ett framgångsrikt och hållbart företagande.

Implementeringsguiden

En lyckad implementering av nya arbetssätt, rutiner, system med mera kräver rätt förutsättningar och ett bra implementeringsarbete. Här har vi tagit fram en guide för dig som är intresserad av att skapa bättre förutsättningar till en framgångsrik implementering.

Lyckas bättre med implementering

Alla våra inlägg

Gränslöst arbete

Att arbeta på distans har nog för många blivit allt från det nya okända till den nya vardagen. Distansarbete har många för- och nackdelar som

Läs mer »

Återhämtning

Våren har minst sagt varit en utmanande tid med många stressfaktorer att hantera och för många en vardag att vänja sig vid. Nu närmar sig

Läs mer »

Krishantering

Coronaviruset, Covid-19, är idagsläget den mest omtalade kris som världen står inför att hantera. Vilka utmaningar skapar Covid-19 för företag, chefer och medarbetare och hur

Läs mer »
Inga fler inlägg att visa

Tack för visat intresse! Vi hoppas du får en fortsatt härlig dag och vi vill även passa på att hälsa dig välkommen att kontakta oss för att se hur vi kan hjälpa dig ytterligare.

Hej!

Vad kul att du vill komma i kontakt med oss! Vi tror på det personliga samtalet och goda relationer. Du är välkommen att lämna dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss för att ta nästa steg tillsammans.

Jag är intresserad av:

Hämta Businessguiden

Vad kul att du är intresserad av vår Businessguide! Fyll i dina uppgifter så skickar vi den till dig.

Businessguiden

Hämta Implementeringsguiden

Vad kul att du är intresserad av vår implementeringsguide! Fyll i dina uppgifter så skickar vi den till dig.

Implementeringsguiden

Tack!

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer inom kort.

SUMETO

Tack!

Vi skickar Businessguiden till din e-postadress inom ett par minuter.

Businessguiden

Tack!

Vi skickar Implementeringsguiden till din e-postadress inom ett par minuter.

Implementeringsguiden