Återhämtning

Våren har minst sagt varit en utmanande tid med många stressfaktorer att hantera och för många en vardag att vänja sig vid. Nu närmar sig sommarledigheten vilket möjliggör tid för reflektion, vila och en paus från den pressande arbetssituation som råder.

En motpol till stress är återhämtning. Återhämtning är den viktigaste faktorn för att undvika att stress övergår i psykisk ohälsa som utmattning, sömnstörningar och depression.

Stressforskningen lyfter fram avgörande faktorer och åtgärder du enkelt kan göra själv för att förebygga att stress övergår till psykisk ohälsa:

 • Sova och vila
 • Aktivitet och motion
 • Sociala aktiviteter så som att träffa vänner

Se till att göra rum för återhämtning i din semesterplanering. Här är några tips för att uppnå en sån stressfri semester och uppnå effektiv återhämtning:

Inför semestern

 • Planera och förbered dig i god tid, genom att fundera på eventuella problem som kan uppstå och strategier för att lösa dom
 • Kommunicera med kollegor hur du tänker hantera jobbet på semestern
 • Ställ in mail och jobbtelefon med auto-meddelanden så som ”semester/out-of-office”

Under semestern

 • Sov och vila så mycket du har lust med
 • Var närvarande genom att stänga av mail och mobil och ta paus från jobbet
 • Sänk tempot, koppla av och var ute i naturen
 • Aktivera dig gärna fysiskt genom exempelvis träning, promenera eller annan fysisk aktivitet
 • Umgås med nära och kära och njut av tiden tillsammans

Vill du också skapa hållbara strategier för att uppnå ett hållbart arbetsliv och hållbart företagande?

Vi på Sumeto hjälper dig gärna med att skapa förutsättningar för att uppnå ett hållbart, lönsamt och framgångsrikt arbetssätt och företagande.

Du kanske även gillar

Krishantering

Coronaviruset, Covid-19, är idagsläget den mest omtalade kris som världen står inför att hantera. Vilka utmaningar skapar Covid-19 för företag, chefer och medarbetare och hur

Läs mer »

Skapa bättre förutsättningar till framgång

Businessguiden

Ett framgångsrikt företagande kräver rätt förutsättningar, målmedvetenhet och engagemang. Här har vi tagit fram en guide för dig som är intresserad av att skapa bättre förutsättningar till ett framgångsrikt och hållbart företagande.

Implementeringsguiden

En lyckad implementering av nya arbetssätt, rutiner, system med mera kräver rätt förutsättningar och ett bra implementeringsarbete. Här har vi tagit fram en guide för dig som är intresserad av att skapa bättre förutsättningar till en framgångsrik implementering.

Lyckas bättre med implementering

Alla våra inlägg

Gränslöst arbete

Att arbeta på distans har nog för många blivit allt från det nya okända till den nya vardagen. Distansarbete har många för- och nackdelar som

Läs mer »

Återhämtning

Våren har minst sagt varit en utmanande tid med många stressfaktorer att hantera och för många en vardag att vänja sig vid. Nu närmar sig

Läs mer »

Krishantering

Coronaviruset, Covid-19, är idagsläget den mest omtalade kris som världen står inför att hantera. Vilka utmaningar skapar Covid-19 för företag, chefer och medarbetare och hur

Läs mer »
Inga fler inlägg att visa

Tack för visat intresse! Vi hoppas du får en fortsatt härlig dag och vi vill även passa på att hälsa dig välkommen att kontakta oss för att se hur vi kan hjälpa dig ytterligare.

Hej!

Vad kul att du vill komma i kontakt med oss! Vi tror på det personliga samtalet och goda relationer. Du är välkommen att lämna dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss för att ta nästa steg tillsammans.

Jag är intresserad av:

Hämta Businessguiden

Vad kul att du är intresserad av vår Businessguide! Fyll i dina uppgifter så skickar vi den till dig.

Businessguiden

Hämta Implementeringsguiden

Vad kul att du är intresserad av vår implementeringsguide! Fyll i dina uppgifter så skickar vi den till dig.

Implementeringsguiden

Tack!

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer inom kort.

SUMETO

Tack!

Vi skickar Businessguiden till din e-postadress inom ett par minuter.

Businessguiden

Tack!

Vi skickar Implementeringsguiden till din e-postadress inom ett par minuter.

Implementeringsguiden