Vilken vana vill du skapa för att nå framgång?

Visste du att hjärnan gör ingen skillnad på bra eller dåliga vanor?
Nästan hälften av allt vi gör går på ren vana. Vanor påverkar individens val, gruppers beteende och organisationers inriktning. Författaren Charles Duhigg, konkretiserar hur vanor formas och hur de kan brytas samt förklarar varför kunskap om hur vanor fungerar hjälper dig att styra och förändra ditt eget och andra människors beteende.

Vill du komma igång med träningen, bli mer effektiv, nå konkreta mål?

Allt börjar med att förstå vanans makt och få insikt om sina vanor såväl goda som dåliga.
Forskningen visar nämligen att hjärnan inte gör skillnad på dåliga eller goda vanor. Dessutom, ju starkare vana desto mindre är hjärnan aktiv och medveten i beslut som fattas.

Nyckelvanor (”Keystone habits) är ett begrepp som tas upp som en viktig framgångsfaktor för att kunna skapa en förändring i att kunna bryta en vana och skapa en ny vana.

Nyckelvanor leder oftast även till en s k spridningseffekt som innebär att en nyckelvana har en positiv inverkan på andra relevanta mindre mål. Tillsammans skapar detta en starkare och bredare förändring.

Nyckelvanor har därmed direkt koppling till det specifika mål som man vill uppnå.

För att du på bästa sätt skall kunna jobba med att utveckla nyckelvanor och nå framgång, kommer här några konkreta tips:

1) Identifiera och konkretisera ditt mål
2) Konkretisera dina nyckelvanor – det är saker, rutiner och beteenden du måste skapa som tillsammans skapar en tydlig struktur och process mot ditt mål.

Så, vilken vana vill du skapa för att nå framgång?

Vill du ha hjälp med att skapa hållbara och lönsamma vanor i ditt företag eller verksamhet?
Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Du kanske även gillar

Skapa bättre förutsättningar till framgång

Businessguiden

Ett framgångsrikt företagande kräver rätt förutsättningar, målmedvetenhet och engagemang. Här har vi tagit fram en guide för dig som är intresserad av att skapa bättre förutsättningar till ett framgångsrikt och hållbart företagande.

Implementeringsguiden

En lyckad implementering av nya arbetssätt, rutiner, system med mera kräver rätt förutsättningar och ett bra implementeringsarbete. Här har vi tagit fram en guide för dig som är intresserad av att skapa bättre förutsättningar till en framgångsrik implementering.

Lyckas bättre med implementering

Alla våra inlägg

Gränslöst arbete

Att arbeta på distans har nog för många blivit allt från det nya okända till den nya vardagen. Distansarbete har många för- och nackdelar som

Läs mer »

Återhämtning

Våren har minst sagt varit en utmanande tid med många stressfaktorer att hantera och för många en vardag att vänja sig vid. Nu närmar sig

Läs mer »

Krishantering

Coronaviruset, Covid-19, är idagsläget den mest omtalade kris som världen står inför att hantera. Vilka utmaningar skapar Covid-19 för företag, chefer och medarbetare och hur

Läs mer »
Inga fler inlägg att visa

Tack för visat intresse! Vi hoppas du får en fortsatt härlig dag och vi vill även passa på att hälsa dig välkommen att kontakta oss för att se hur vi kan hjälpa dig ytterligare.

Hej!

Vad kul att du vill komma i kontakt med oss! Vi tror på det personliga samtalet och goda relationer. Du är välkommen att lämna dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss för att ta nästa steg tillsammans.

Jag är intresserad av:

Hämta Businessguiden

Vad kul att du är intresserad av vår Businessguide! Fyll i dina uppgifter så skickar vi den till dig.

Businessguiden

Hämta Implementeringsguiden

Vad kul att du är intresserad av vår implementeringsguide! Fyll i dina uppgifter så skickar vi den till dig.

Implementeringsguiden

Tack!

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer inom kort.

SUMETO

Tack!

Vi skickar Businessguiden till din e-postadress inom ett par minuter.

Businessguiden

Tack!

Vi skickar Implementeringsguiden till din e-postadress inom ett par minuter.

Implementeringsguiden