Grit hjälper dig att nå målet

En företagare eller entreprenörs vardag är full av utmaningar. En berg-och dalbana full av såväl glädje som nervkittlande händelser och situationer bortom kontroll.

Vad är det som gör att vissa fortsätter att kämpa, trots vägar kantade av motgångar, och dessutom når sina mål medan andra väljer att ger upp?

Ett nytt och intressant perspektiv inom motivation och framgång, är från forskaren Angela Duckworth. Duchkworth lyfter fram egenskapen Grit, förmågan att kunna kombinera uthållighet, inre driv och förmåga att inte ge upp vid motgångar. Duchworth har forskat mycket på Grit, och kunnat konstatera att detta är en viktig förmåga för att nå framgång.

Grit är en egenskap som forskningen visat sig spela större roll än både talang och intelligens, är ett djupare begrepp inom motivation och är som en muskel som kan tränas upp.

Dagens samhällsutmaningar består bland annat av höjda kompetenskrav, stressrelaterade faktorer, snabba förändringar, kundkrav, osv. Med anledning av detta, ser vi att grit är en av de viktigare förmågor och egenskaper att sätta fokus på för att nå framgång i såväl livet som företagarlivet.

Grit består av två delar: passion och uthållighet. Du kan utveckla din grit ”inifrån och ut” och samtidigt höja den ”utifrån och in” genom att fokusera på din egen förmåga och potential och omge dig med ett positivt nätverk som booastar din grit egenskap.

Utveckla din grit-förmåga genom att:

  • Hitta och odla din passion
  • Identifiera och håll fast vid samma mål under lång tid
  • Öva medvetet på ett fokuserat, metodiskt och strukturerat sätt
  • Ha ett syfte och hitta ditt why
  • Odla din optimism
  • Utveckla ett growth-mindset där du känner tilltron på att genom egen förmåga och ansträngning kan du förbättra din förmåga och prestation

Hör gärna av dig om du vill få hjälp med att hitta bra sätt att förebygga och lättare hantera motgångar genom ett strukturerat och hållbart arbetssätt.

Du kanske även gillar

Skapa bättre förutsättningar till framgång

Businessguiden

Ett framgångsrikt företagande kräver rätt förutsättningar, målmedvetenhet och engagemang. Här har vi tagit fram en guide för dig som är intresserad av att skapa bättre förutsättningar till ett framgångsrikt och hållbart företagande.

Implementeringsguiden

En lyckad implementering av nya arbetssätt, rutiner, system med mera kräver rätt förutsättningar och ett bra implementeringsarbete. Här har vi tagit fram en guide för dig som är intresserad av att skapa bättre förutsättningar till en framgångsrik implementering.

Lyckas bättre med implementering

Alla våra inlägg

Gränslöst arbete

Att arbeta på distans har nog för många blivit allt från det nya okända till den nya vardagen. Distansarbete har många för- och nackdelar som

Läs mer »

Återhämtning

Våren har minst sagt varit en utmanande tid med många stressfaktorer att hantera och för många en vardag att vänja sig vid. Nu närmar sig

Läs mer »

Krishantering

Coronaviruset, Covid-19, är idagsläget den mest omtalade kris som världen står inför att hantera. Vilka utmaningar skapar Covid-19 för företag, chefer och medarbetare och hur

Läs mer »
Inga fler inlägg att visa

Tack för visat intresse! Vi hoppas du får en fortsatt härlig dag och vi vill även passa på att hälsa dig välkommen att kontakta oss för att se hur vi kan hjälpa dig ytterligare.

Hej!

Vad kul att du vill komma i kontakt med oss! Vi tror på det personliga samtalet och goda relationer. Du är välkommen att lämna dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss för att ta nästa steg tillsammans.

Jag är intresserad av:

Hämta Businessguiden

Vad kul att du är intresserad av vår Businessguide! Fyll i dina uppgifter så skickar vi den till dig.

Businessguiden

Hämta Implementeringsguiden

Vad kul att du är intresserad av vår implementeringsguide! Fyll i dina uppgifter så skickar vi den till dig.

Implementeringsguiden

Tack!

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer inom kort.

SUMETO

Tack!

Vi skickar Businessguiden till din e-postadress inom ett par minuter.

Businessguiden

Tack!

Vi skickar Implementeringsguiden till din e-postadress inom ett par minuter.

Implementeringsguiden