Underlätta och effektivisera ditt arbete och få hållbara resultat

SUMETO Arbetsmarknad

Sumeto vill göra skillnad i ditt arbete och i samhället, och därför engagerar vi oss i att stötta medarbetare och verksamheter att nå målet att hjälpa människor in på arbetsmarknaden.

Er framgång är vårt mål, och därför har vi med glädje tagit fram Sveriges första digitala metodstöd SUMETO Arbetsmarknad. Ett digitalt verktyg speciellt utformat för dig som jobbar med arbetsmarknadsfrågor och arbetslivsinriktad rehabilitering.

SUMETO Arbetsmarknad hjälper dig att strukturera ditt arbete och är perfekt lämpad till konkreta arbetsmetoder som exempelvis Supported Employment och andra metoder.

Med SUMETO Arbetsmarknad får du:

Enklare metodförankring

Ett framgångsrikt metodarbete kräver en bred samsyn i alla led. SUMETO hjälper er att dra åt samma håll och komma dit ni ska. Med en enhetlig arbetsstruktur blir det också lättare att samverka både internt och externt.
SUMETO Arbetsmarknad stärker din metodkunskap under hela metodarbetet.

Stöd för dig som är chef

SUMETO fungerar även som ett chefsstöd genom att tillhandahålla:

Effektivare arbete

SUMETO gör det möjligt för dig att arbeta när och varifrån du vill. Du kommer åt verktyget från din dator, surfplatta eller mobil. I SUMETO finns också möjlighet att utveckla och lägga in egna processer. Oavsett vilken process du följer blir ditt arbete lätt att planera, överblicka och genomföra.

Utvecklat med hjälp av referensgrupp

SUMETO har utvecklats av metodexperten Annika Malm från utbildnings- och konsultföretaget CE Solutions. Utvecklingen har skett i nära samarbete med användare och representanter från flera olika verksamheter.

Metoder

Verksamheter och medarbetare som arbetar strukturerat i det dagliga arbetet, skapar bättre förutsättningar till att nå sina mål och resultat. Det finns ett stort värde och många fördelar med att arbeta strukturerat efter gemensamt framtagna eller bestämda metoder såväl på individnivå som verksamhetsnivå.

Några fördelar med metoder och ett strukturerat arbetssätt är exempelvis:

Ett par exempel på välkända arbetsmetoder, som tillämpas inom arbetsmarknadsfrågor, är Supported Employment och Supported Training™.

Supported Employment

Metoden Supported Employment har sitt ursprung i 1970-talets USA men är idag spridd över hela världen. Grundtanken är att alla människor har resurser och kan arbeta om rätt stöd och förutsättningar ges.

Arbetssättet används inom flera verksamheter i Sverige och rekommenderas av flera myndigheter så som Socialstyrelsen, Arbetsförmedlingen och kommuner eftersom det har varit ett framgångsrikt sätt att hjälpa individer att nå den öppna arbetsmarknaden.

Supported Training™

Som ett komplement till Supported Employment – och utifrån samma grundprinciper – har CE Solutions utvecklat metoden Supported Training™. Det är en femstegsmetod som syftar till att rusta deltagaren för arbetslivets basala krav. Metoden är utformad för att kunna erbjuda arbetslivsinriktad rehabilitering i ett tidigare skede än Supported Employment.

SUMETO Arbetsmarknad skapar tydliga arbetsprocesser och guidar användare som arbetar med Supported Employment, Supported Training eller andra metoder som användaren själv önskar tillämpa. Verktyget hjälper er även att tillvarata på, integrera och implementera metodkunskapen på ett kvalitativt och pedagogiskt sätt

Vi samarbetar med företaget CE Solutions AB, som är ett utbildningsföretag med gedigen erfarenhet och spetskompetens inom metoderna Supported Employment, Supported Training™, Customized Employment med flera. Läs mer på CE Solutions webb om hur ni kan stärka er gemensamma kompetens.

SUMETO Arbetsmarknad

Vi bidrar till hållbara och framgångsrika verksamheter

I det dagliga arbetet möter vi många olika utmaningar. Det är lätt att bli stressad, ineffektiv, ostrukturerad och få svårt att nå sina mål. Vi vill därför stötta medarbetare och verksamheter till ett hållbart och framgångsrikt arbetssätt. SUMETO Arbetsmarknad är ett digitalt metod- och chefsstöd som är särskilt utvecklat för att underlätta, effektivisera och digitalisera det praktiska metodarbetet.

Med SUMETO Arbetsmarknad bidrar med ökad effektivitet och kvalitet så att ni med framgång kan nå era mål och resultat.

Implementeringsguiden

En lyckad implementering av nya arbetssätt, rutiner, system med mera kräver rätt förutsättningar och ett bra implementeringsarbete. Här har vi tagit fram en guide för dig som är intresserad av att skapa bättre förutsättningar till en framgångsrik implementering.

Lyckas bättre med implementering.

Hej!

Vad kul att du är intresserad av SUMETO Arbetsmarknad! Lämna dina uppgifter nedan så hör vi av oss inom kort.

SUMETO

Hämta Implementeringsguiden

Vad kul att du är intresserad av vår implementeringsguide! Fyll i dina uppgifter så skickar vi den till dig.

Hej!

Vad kul att du vill komma i kontakt med oss! Vi tror på det personliga samtalet och goda relationer. Du är välkommen att lämna dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss för att ta nästa steg tillsammans.

Tack!

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer inom kort.

SUMETO

Tack!

Vi skickar Implementeringsguiden till din e-postadress inom ett par minuter.